Handlekurv

Melkesyrebakterier

Melkesyrebakterier har i lang tid blitt brukt til fermentering av mat og i produksjon av blant annet yoghurt. Melkesyrebakterietilskudd er gunstig ved lettere plager og for å forebygge før og under reiser, som f.eks. ved reiser til fjerne strøk.

Det finnes en rekke ulike stammer av melkesyrebakterier, hver med sine unike egenskaper. Det som kjennetegner melkesyrebakterien er at de produserer melkesyre som påvirke pH og endre surhetsgraden i sine omgivelser, og der i gjenom forbedrer vekstvilkårene for andre melkesyrebakterier.

Melkesyrebakterier er lite motstandsdyktige for magesyre og galle og det er derfor uviklet ulike teknologier, for å beskytte bakteriene i passeringen gjennom magesekken.

En teknologi er MicroCell®-innkapsling, en patentert innkapslingsmetode hvor hver bakteriestamme har en beskyttende hinne rundt seg, som forsinker nedbrytning og gjør at de passerer levende gjennom magesekken og ned til tarmen.

Enterodrasjering er en annen teknologi hvor man legger et ekstra beskyttende lag utenpå den vegetabilske kapslelen, som gjør kapselen galle- og magesyretolerant. Dette beskytter kapselen som passerer uåpnet gjennom magesekken ned til tarmen, slik at melkesyrebakteriene først frigjøres i tarmen.

F.O.S. (FruktoOligoSakkarider) og inulin er polysakkarider (sukkerarter) som bidrar til bedre vekstvilkår for melkesyrebakterier. Flere av våre melkesyrebakterieprodukter inneholder F.O.S eller inulin.

BioCare er vårt hovedmerke innen melkesyrebakterier med et bredt utvalg av produkter, men det er også bredspektrede melkesyrebakterieprodukter i merket Solaray. I vår portefølje av melkesyrebakterier finnes det produkter både i kapsler og som pulver. Pulver er spesielt velegnet for barn, eldre og andre som ikke har så lett for å svelge kapsler.