Handlekurv

Solaray® Jern

Se andre Solaray® produkter
Se andre For kvinner produkter

100 kpsl
Organisk bundet jern med synergistiske, mineralrike urter for et godt opptak.

  • Inneholder jern bundet til aminosyren glycin og til de organiske syrene fumarsyre og sitronsyre for godt opptak og utnyttelse av mineralet

  • Inneholder synergistiske, mineralrike urter

  • Normal energiomsetning

  • Reduserer trøtthet og utmattelse

  • Immunforsvar

  • Vegetabilsk


Jern er et mineral som har mange funksjoner i kroppen. En av disse er å sørge for normal dannelse av røde blodceller og hemoglobin. Mesteparten av jernet i kroppen blir brukt til å frakte oksygen fra lungene og ut til kroppens celler og vev. Jern er også involvert i flere ledd i energiomsetningen, i cellenes energifabrikker, mitokondriene. Jern bidrar derfor til normal energiomsetning og til å redusere trøtthet og utmattelse. For et normalt immunforsvar og kognitiv funksjon er jern også en støttespiller.

Noen grupper kan være mer utsatt for jernmangel enn andre: Gravide og ammende, kvinner med kraftige menstruasjonsblødninger, personer med lavt energiinntak eller blodgivere. Kontakt lege ved mistanke om jernmangel.

Det er en fordel å ta jern i kombinasjon med vitamin C, da dette kan bidra til økt opptak av mineralet. Te, kaffe og garvesyre hemmer jernopptaket. Det samme gjør kalsium (som det er mye av i melk og melkeprodukter).


Anbefalt døgndose: 
1 kapsel daglig med mat eller vann.


Innehold per anbefalte døgndose: 
Jern 20 mg i en base av urter (143 % av RI)
*RI = referanseinntak


Ingredienser:
Nesleblad (Urtica dioica), persilleblad (Petroselinum crispum), naturriskonsentrat, vegetabilsk kapsel (cellulose, gellangummi, kaliumacetat), jernglycinat, jernfumarat, jernsitrat, antiklumpemiddel (magnesiumsalt av fettsyrer).


Anbefalt døgndose bør ikke overskrides. En sunn livsstil og et variert og balansert kosthold er viktig. Kosttilskudd bør ikke brukes somerstatning for et variert kosthold. Informer legen din om bruk av produktet dersom du er under medisinsk behandling. Oppbevares utilgjengelig for barn. Oppbevares i romtemperatur.

Klikk på bilde for å forstørre

SKU# 7058990781433

Bli den første som omtaler dette produktet

kr 175,00